מעבר לשגרה חדשה
- עדית שדה
- 16 באפר׳ 2020
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 23 ביוני 2022
למי שחושבים על המעבר הארגוני לשגרה החדשה, הנה 11 נקודות שחשבתי שיוכלו לתרום לעניין:
1. שגרה חדשה - לעבוד מתוך הנחה ואמירה שמה שהיה הוא לא מה שיהיה, אנחנו לא חוזרים לשגרה, אלא עוברים לשגרה חדשה, לפחות בשלב זה.
2. צוות תכנון - כדאי לגבש צוות ארגוני שיעסוק במעבר לשגרה החדשה, צוות שכולל מספר בעלות ובעלי תפקידים שונים שיכולים להביא נקודות מבט שונות לחשיבה וגם להטמיע בארגון.
3. מיפוי סוגיות - מומלץ למפות את הנושאים שעל הפרק, לדוגמה: פעילות (מהליבה ועד הפיתוח, החדשנות וכיו"ב), אנשים (מנהלות ומנהלים, צוות), קשרים/ שת"פ (קהל יעד, לקוחות, בעלי עניין, שותפים), כספים.
4. ניתוח מצב - כדאי לבחון בכל אחד מהנושאים שבחרתם מה היה בשגרה, מה בקורונה, מה ההשפעות הצפויות ולסמן הזדמנויות ונקודות תורפה.

5. תסריטי עתיד - הרבה לא ידוע ועוד ימשיכו השינויים, אז כדי לתכנן קדימה מומלץ לגבש תסריטים ולעבוד איתם ולא לתכנן רק בכיוון אחד.
6. תשתמשו בעבודה שכבר עשיתם - תכנית אסטרטגית, תוכניות עבודה, מסמך היערכות לחירום, נהלים חדשים שהוטמעו בשבועות האחרונים - כל דבר שיוכל להוות נקודת התייחסות לתכנון המעבר לשגרה חדשה.
7. להרחיב את המבט - מומלץ לשתף אנשים מהארגון בחשיבה על כל מה שהיה פה למעלה, כך גם תרחיבו את ההבנה וגם תסייעו לעצמכם להטמיע.
8. להרחיב את המבט 2- ללמוד מה קורה בעולם, בארגונים שהם מאותה תעשייה, תחום, שדה חברתי וגם מכאלו שהם לגמרי שונים מכם. דווקא מהם סביר שתבינו משהו חדש.
9. תוצר - חשוב שלתהליך התכנון שלכם יהיה תוצר בדמות תכנית/ מדיניות/ נוהל. משהו כתוב שיחבר את כל התובנות ואיתו ניתן יהיה לעבוד בארגון ולהטמיע את ההחלטות: את מה שהוחלט לעשות, אבל לא פחות מזה את הדברים שהוחלט לוותר עליהם, להיפרד מהם או להשהות.
10. תקשורת והטמעה - חשוב להקדיש מחשבה איך הדברים יעברו הלאה למי שבארגון ומחוצה לו. זכרו שהבנה מעמיקה יותר מגיעה משיחה ומאפשרות לשאול ופחות מקריאת דף שעובר במייל.
11. אנשים - תשומת לב לאנשים, כמו תמיד ויותר מתמיד. למי שההחלטות נוגעות לו/ לה, למי שהיו ויהיו אתכם בהמשך הדרך. תזכרו שכולנו במסע וכל אחת ואחד נפגש עם איתו אחרת. אז תנו לגיטימציה, גלו גמישות והמשיכו לנהל באחריות.
Comments